DPV Csomag (Diszkalkulia Pedagógiai Vizsgálata)

DPV Csomag (Diszkalkulia Pedagógiai Vizsgálata)

A Diszkalkulia Pedagógiai Vizsgálata (DPV 1-2.) 5-11 éves korú gyermekek alapvető matematikai képességeinek vizsgálatára szolgáló egyéni (gyógy)pedagógiai mérőeljárás...

37 800 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

Dékány Judit és a Diszkalkulia Kutatócsoport:
Diszkalkulia Pedagógiai Vizsgálata (DPV 1-2.)

A DPV 1-2. 5-11 éves korú, óvodás és általános iskola alsó tagozatos gyermekek alapvető matematikai képességeinek vizsgálatára szolgáló egyéni (gyógy)pedagógiai mérőeljárás, a Dékány–Juhász-féle diszkalkulia pedagógiai vizsgálat (Dékány─Juhász, 1999, 2007) neuropszichológiai/pszichológiai kutatásokkal alátámasztott, megújított változata. Nem csak egyes numerikus részterületeket mér, hanem átfogó képet nyújt a gyermek matematikai képességeiről, készségeiről és a nem matematika-specifikus kognitív funkcióiról, gondolkodási stratégiáiról, kompenzációs mechanizmusairól. Az átdolgozott vizsgálat a gyógypedagógia és határtudományainak legújabb ismereteit felhasználva objektív kritériumokkal, mérhetően elkülöníti a nem megfelelő oktatás vagy a környezeti hátrány okozta matematikai alulteljesítést, elmaradást, valamint súlyossági fok szerint a matematikatanulási nehézséget és a fejlődési diszkalkuliát mint tanulási zavart. A kvalitatív és a kvantitatív elemzés lehetővé teszi az egyénre szabott intervenció megtervezését. A mérőeljárás segít a diszkalkulia azonosításában, némely feladata azonban felhasználható az aritmetikai képességek szerzett sérülésének a felismeréséhez is.
A specifikus diagnosztikai protokollban szereplő DPV 1-2. mérőanyag járási és megyei/országos szintű szakértői bizottságokban egyaránt alkalmazható. (Meghatározott feltételek teljesülése esetén a DPV 1. a fejlesztő pedagógiai munka során is alkalmazható, legfőképp hatékonyságmérésre).


A DPV 1-2. diagnosztikai mérőanyagokkal végzett vizsgálatok egyéni kiértékelése hamarosan online módon is elérhető lesz!

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
1034
Webáruház készítés