E-DPV 3-4 pontozó űrlapkollekció

E-DPV 3-4 pontozó űrlapkollekció

Az E-DPV 3-4. (előszűrő) mérőanyag (magasabb osztályfok/korosztály) az E-DPV 2. (kisiskoláskor) folytatása.

4 620 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
Dékány Judit és a Diszkalkulia Kutatócsoport:
Diagnosztikai Előszűrő eljárás a Diszkalkulia Pedagógiai Vizsgálatának felvételéhez (E-DPV 3-4.)

Az E-DPV 3-4. (előszűrő) mérőanyag (magasabb osztályfok/korosztály) az E-DPV 2. (kisiskoláskor) folytatása. Célja az aritmetikai képességek, megalapozó ismeretek alkalmazásának egységes, objektív, gyógypedagógiai szemléletű, diagnosztikus és fejlesztési célú, nyomonkövetésre alkalmas (előszűrő) vizsgálata. Főbb jellemzői:
• A mérőanyag az általános iskola felső tagozatán és középfokú nevelési-oktatási intézményben (5/I-12. osztályfokon), szakképző iskolában, technikumban, ill. felnőttoktatásban, valamint felsőoktatásban tanulók, felnőtt korúak pedagógiai mérését szolgálja. Alkalmazása a DPV 1-4. mélyreható ismeretére, célzott képzésen (DPV 1-2.) való elsajátítására épít (https://logopediakiado.hu/tanfolyamok).
• Mérhetően elkülöníti a nem megfelelő oktatás vagy környezeti hátrány okozta matematikai alulteljesítést, elmaradást, valamint súlyossági fok szerint a matematikatanulási nehézséget és a fejlődési diszkalkuliát, mint specifikus tanulási zavart, ill. gyanúját.
• Komplex vizsgálatokkal igazolt differenciál-diagnosztikai jellegéből fakadóan szélesebb tartalommal és funkcióval bír az általában értelmezett, egyéb szűrőanyagokhoz mérten: kiegészítésekkel (magasabb osztályfokon/korosztálynál) a diszkalkulia diagnosztizálására, ill. felülvizsgálatára is alkalmas (Kiegészítő feladatok: E-DPV űrlapokon csillaggal* jelölt feladatok és a DPV számsorozata). Ennek értelmében az E-DPV 3-4./DPV 3-4. (m.a.) párhuzamosan alkalmazható a különböző szintű pedagógiai szakszolgálatokban, ill. az E-DPV a felülvizsgálatok közötti időszakban a fejlesztés hatékonyságmérésére is.

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
1202
Webáruház készítés